Betöltés...

FIFG 250-es verseny, ahol az Eb-részvétel is a tét

FOB
FOOTGOLF
EUROFOOTGOLF

A Balatonudvariban található Balaton Golf Club ad otthont a Footgolf Országos Bajnokság 6. fordulójának. Vízválasztó a hétvége, 8 játékos is biztosíthatja helyét az Eb-keretben.


A hétvégi, kétnapos, FIFG 250-es FOB-fordulón ezúttal nem csak a bajnoki pontokért harcolnak majd a játékosok, hanem az Eb-kvótáért is. A legtisztább helyzet a hölgyek esetében van, akiknél a két kvótából egy a FOB első helyezettjéhez vándorol a hatodik forduló után, az aktuális állást figyelembe véve. Ennek legnagyobb várományosa a listavezető Dreilinger Andrea (EMFGSE), de Major Ilona (Royal) és Bérczes Katalin (FTC) is odaérhet még az első helyre.

Bonyolultabb a helyzet a csapatba kerülés kapcsán és a szeniorok esetén. A ranglista alapján (a vasárnapi verseny frissítését követően) ugyanis a legjobb hat játékos ott lehet a csapatversenyben, de egyúttal a legjobb 45 év feletti játékos kvalifikálja magát az egyéni, szenior versenyre. Ez a kettő eleve üti egymást, de a helyzetet bonyolítja, hogy a szeniorkorú játékosok dönthetnek úgy, inkább a csapatversenyt választják, mintsem a szenior tornát vagy épp fordítva. Egy biztos, július 25-én okosabbak leszünk, ekkor hirdet ugyanis keretet Czirbus Tamás szövetségi kapitány. Ez még szintén nem lesz végleges, hiszen az EuroFootgolf Tour sorozat top 5 játékosa automatikusan meghívást nyer az Európa-bajnokságra (2021. augusztus 31-i állás szerint), de egy országból maximum 4 játékos vehet részt a szenior és női kategóriákban.

A magyar ranglistán jelenleg Simonyi Gábor (FTC), Lengyel Béla (Royal), Mayer Zoltán (Nimród), Balázsi Csaba (BFGT), Bacskai Bence (Royal), Renczés Gábor (Royal) az első hat sorrendje. A hétvégén 2250 pontot lehet szerezni egy esetleges győzelemmel a magyar ranglistán, így mindent összevetve Tajtyi Róbert (BFGT), Németh Gábor (FTC) és Zsuppán Péter (UTE) mindenképpen reménykedhet és matekozhat.

A kvótaszerzés szabályairól itt olvashat.

Mindeközben ne feledjük, hogy túl van a tízfordulós sorozat felén a FOB, azaz a hatodik kör után már lassan a hajrára fordulunk. Jelenleg Simonyi Gábor nagy előnnyel vezeti az abszolút és a férfi kategóriát is, míg a szenioroknál szorosabb a verseny, de Balázsi Csaba így is több mint 300 ponttal vezet az őt üldözők előtt. A hölgyekről fentebb írtunk, a junioroknál Kenéz Dániel (FTC) várja a legkedvezőbb helyről a versenyt. A csapatversenyt a Ferencváros vezeti. A hétvégi versenyre kilencvenen neveztek és spanyol, valamint szlovák footgolfos is az elrúgókhoz áll majd.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

Startlista: