Betöltés...

Nincs több osztályozó

FOOTGOLF
MATCH PLAY

Több kérdés és észrevétel is érkezett az induló match play ligákkal kapcsolatban, amit figyelembe véve, a szervezők minimális változtatást eszközölnek a jövő héten induló egyéni sorozattal kapcsolatban.


1. A szervezők eltörlik az osztályozókat az egyéni FMPL sorozatban.

2. A tavalyi szezonban az osztályozón vereséget szenvedő játékosok az alacsonyabb osztályban indulnak, amennyiben viszont az osztályozót megnyert játékos nem indul az idei kiírásban, helyén az osztályozót elvesztő játékos szerepelhet.

3. Amennyiben egy adott ligát az alsóbb osztályokból kell feltölteni kevesebb nevezés miatt, az alacsonyabb osztályból érkező, osztályozót elveszítő játékos is feljebb léphet, mint az alacsonyabb liga legmagasabban jegyzett, de még nem automatikus feljutást érő helyén végző játékosa (3. helyezett minden ligában).

Például a C liga harmadik helyén végző Horváth Ferenc elveszti az osztályozót a B liga 8. Molnár István ellen. Horváth C ligás, Molnár B ligás marad. De a B ligába csak heten neveznek, ezért a C ligából kell feltölteni játékosokkal a B-t. Így Molnár feljut, mint a C liga legjobb, még eredetileg feljutást nem érő helyen végző játékosa (3. helyezett a C ligában). A 10 fős liga feltöltése végett feljut még a C liga 4. és 5. helyezettje (amennyiben neveztek 2021-ben).

4. Az osztályozón vereséget szenvedő, a magasabb ligából érkezett játékos viszont az alacsonyabb ligában szerepel (kivéve a fent említett 2. pont esetén).

A célunk mindig is játékosbarát, de kompetitív versenysorozat létrehozása volt a match play ligákkal. A beérkező nevezéseket és az észrevételeket látva jutottunk arra a következtetésre, az osztályozónak nincs létjogosultsága. Ugyan ezzel szerettünk volna még egy kiélezett tétmérkőzést beiktatni az FMPL-be a fejlődés jegyében, de mivel más sportágak ligatípusú sorozataival ellentétben itt nem állandóak a ligák szereplői, azaz gyakori, hogy valaki nem indul el az adott ligában és fel kell tölteni a mezőnyt, így az osztályozó elveszti a súlyát. Talán pár év múlva, mikor állandósul a mezőny, újra bevezethető lesz” – mondta a változtatásokról Molnár Attila főszervező.

Regisztráció