Betöltés...

Vörös Dávid: Óriási lehetőség van a footgolfban, nagyon várom az új kihívást

MFGSZ
FOOTGOLF

A Magyar Footgolf Szövetség hétfőn megválasztott új elnöke 2022. január 1-től veszi át Hrutka Jánostól a stafétát. Első interjújában kiemelte, elfogulatlanságával és az elnökségben helyt kapó, tapasztalt személyek segítségével kiaknázható a sportágban rejlő potenciál.


A közgazdász végzettségű, korábban nagypályán és 5+1-es Minifutball rendszerben is versenyszerűen futballozó Vörös Dávid a hétfői választáson a szavazatokkétharmadát begyűjtve nyerte el az elnöki címet Németh Péter előtt. A korábban több nagy cégnél is megfordult elnök jelenleg projektvezetőként dolgozik és eddigi tapasztalatainak és munkájának köszönhetően kiterjedt kapcsolatrendszere van más sportágakkal is.

„Négy-öt éve hallottam először a footgolfról és bár már Budapesten élek, de a Dunakanyarban nőttem fel, ezért egyértelmű volt, hogy Kisorosziban próbáljam ki a sportot. Egész életemben versenyszerűen sportoltam, és ugyan hivatalos footgolf versenyre még nem neveztem, beleszerettem a játékba” – mondta a sportággal való első találkozásról Vörös Dávid, akit nemrég kerestek meg azzal, mi lenne, ha elindulna az elnöki székért.

„Kaptam egy felkérését és igazán motiválttá tett, hogy ebben a fiatal sportágban rejtőző lehetőségeket kiaknázzuk. Köszönöm a tagság támogatását, amivel elnyertem a titulust és mostantól közösen, gőzerővel dolgozhatunk a footgolf előremenetelén. Azt gondolom, az a fajta elfogulatlanság, amit mint részben kívülállóként hozok magammal, valamint az elnökségbe választott személyek tapasztalata, elhivatottsága, szakmai háttere és hasonlóan ambiciózus gondolkodása jó alapot ad a következő években ránk váró munkához.”

Az új elnök már az első feladatot is meghatározta.

„A januári induláskor a prioritást a versenynaptár kialakítása élvezi. Emellett természetesen strukturálni és priorizálni kell a szövetség jövőbeni operatív feladatait is. Amennyiben pedig bárkinek kérdése, észrevétele vagy javaslata lenne felém és az elnökség felé, keressen nyugodtan, bizalommal, az ajtóm mindenki előtt nyitva áll.”